mandag 28. februar 2011

Egenprodusert lykt!

God mandagskveld! Dette har jammen vært en fartsfylt ettermiddag! Mathea har har to venninner på besøk, og Casper har hatt søskenbarnet sitt på besøk. Mye gøy og mye action, og det liker vi:-)

Ville vise fram søndagsprosjektet mitt. Jeg ble inspirert av en blogger jeg kjenner, Silje, som lagde en lykt/vase ved å bruke kvister. Slik ble min! Syntes den ble fin jeg:-)



Framgangsmåte: jeg fant en kjedelig vase jeg hadde stående i et skap. Så burde jeg vel tatt meg en tur ut i naturen og hentet greiner, men ikke denne damen nei... Jeg gikk til angrep på kirsebærgreinene mine... Klippet dem i passende lengder, limte dem fast etter hvert med tape. Prøvde med dobbelsidig tape, men det funket ikke så bra. Da jeg hadde kommet rundt skjulte jeg tapen med hyssing.


Tusen takk for inspirasjon, Silje! Håper du oppfatter det som inspirasjon, og ikke herming...:-)
Se gjerne link til Siljes fine blogg på blogglista mi:-)

Ha en fortsatt fin mandagskveld!

Klem fra Fru Emma


fredag 25. februar 2011

Kos og hemmeligheter!

Heeeerlig med fredag! Jeg har alltid fri på fredager, og det er fantastisk deilig! I dag har jeg fått malt litt småting, sprayet en lykt og noen lysestaker med sinkspray (resultatet kommer nok snart her), vasket litt og kost meg. Ikke minst får barna en rolig morgen før de går i barnehagen.Nå har vi  kost oss med lasagne. Barna synes av en eller annen grunn at det er veldig stas å spise rundt spisebordet i stua i helgene, så det gjorde vi selvfølgelig i dag også.

Resten av helga har litt av hvert å by på. I morgen blir det nok litt forskjellige sysler i heimen. Holder på å shine opp grovkjelleren vår, så mannen har litt igjen der før jeg kan begynne å bidra med maling, og ikke minst dekorering. Hva vi skal bruke kjelleren til er hemmelig!!!
Om kvelden skal vi i 35 års dag, og barna skal sove hos svigers. Svigerinne med barn kommer fra østlandet til svigers på lørdag og skal være der i deres vinterferie. Så jeg håper vi får sett en del til dem de neste dagene.

Nå er det beina på bordet, tente lys og fredagskos. BESTE dagen i uka, uten tvil!!!


Ha en fantastisk helg, alle sammen:-)

Klem fra Fru Emma

torsdag 24. februar 2011

Natur ute, natur inne, natur i hjertet.

Natur, bare natur... Tralalla...
Moten med å ta naturen med inn, synes jeg er fantastisk. Så flott, og ikke minst SÅ billig! Mitt siste naturtilskudd i heimen er store greiner. Både inne i trappa, og ute på trappa. Da min mann og barna skulle en tur til svigers, som bor "på landet", ba jeg han om å ta med litt greiner hjem. Ikke at vi mangler trær her vi bor, men det er ikke helt det samme å kave inni busker og trær mens masse mennesker ser på deg med mistenksomme blikk. Og ikke vet jeg om det er lov heller??? Men Rune og svigers ordnet saken. På landet er slike ting litt mer "lov". Og jammen fant de greiner. Han tok med noen stooore greiner, for han tenkte at da kunne jeg klippe av det jeg ville. Men jeg syntes de var fine som de var:-)




Trappa vår inne er god og brei, og jeg har egentlig aldri funnet helt ut hva jeg vil ha der. Alt jeg har prøvd før har virket så lite og stusselig. Så en stor grein var helt på sin plass:-)


Nå har jeg tatt helg! Heeeerlig å fra fri på fredager!!!

Klem fra Fru Emma

onsdag 23. februar 2011

Gamle bøker

Jeg elsker gamle bøker, og spesielt vakre bokstaver. I går kom jeg over denne vakre gamle boka fra tidlig 1800- tall. Er Martin Luthers forklaring på galaterbrevene (norsk oversettelse). Deler av boka er ganske slitt, men inni erden veldig fin. Denne må få ligge framme en plass.



I min olderfars gamle bokhylle har jeg flere gamle bøker. Passer fint i denne hylla:-)



Ha en strålende kveld! Nærmer seg helg folkens! Og jeg er eksta glad og fornøyd i dag, for i dag har vi endelig fått vår nye bil som vi bestilte i desember:-) Skal bli herlig!!!

Klem fra Fru Emma

tirsdag 22. februar 2011

Pimping med stickers

Jeg har ikke klart å unngå det jeg heller... Stickers og sjablonger. Har noen både her og der, og tenker ofte at jeg skulle hatt noen både der og her også. Se hvordan jeg har brukt dem:

På kjøkkenet savnet jeg å ha noe barna kan stå på når de skal "hjelpe til" på kjøkkenet. Som regel kommer de slepende med tripp trappene, men det blir bare et styr. Så på forrige Ikeatur kjøpte vi to trappekrakker. Vi malte dem, og så har jeg kjøpt stickers med navn på. Ble ganske så bra synes jeg:-)







 På Caspers rom har det også kommet opp veggord. Falt for dette sitatet. Fant det på dansk i en nettbutikk, men fikk bestilt på norsk. Synes det passer veldig godt til en treåring.



I loftstua har jeg dette vakre franske sitatet.

Så folkens, hvordan er det franskkunnskapene? Jeg for min del kan ca. to ord på fransk, men har funnet ut at sitatet betyr noe som;

Kjærligheten er vårt livs største glede og vårt livs største sorg.
Den er livet.
Dette kjøpte jeg hos Hilde Heimdal Interiør og gaver.


Pimpinga fortsetter. Disse stickersene kjøpte jeg i Sandnes i januar, og brukte dem til å freshe opp et kjedelig Lackbord fra Ikea.



Da jeg fikk det franske sitatet hadde snille Hilde lagt ved denne stickersen.


Syntes den passet fint på slagbenken på kjøkkenet. Ekstra stas er det jo når man får noe så fint gratis. Hun la også oppi et sinkhjerte og et par andre småting. Da er det VIRKELIG hyggelig å handle!

Ha en herlig kveld alle sammen!

Klem fra Fru Emma

søndag 20. februar 2011

Husets nye dekoratør!

Da har jeg visst fått meg min egen dekoratør. Denne dekoratøren mener tydeligvis at fruens styling av huset mangler lekenhet, og muligens litt farge. På min vandring i huset i dag støtet jeg først på en løvunge som med kjærlig hånd var plasser på fruens kokebøker.


Videre på min ferd traff jeg på nok en løvunge. Den var plassert i døråpningen mellom stua og gangen.

Da jeg skulle tørke av kjøkkenbordet var det kommet en fargerik ramme, laget i barnehagen, på bordet. Med kyndig hånd var denne plassert ved siden av Norgesglassene.


Og da tror jeg at jeg har avslørt hvem denne dekoratøren er. Har du?

heldig kan man altså være, at man plutselig får sin egen dekoratør, helt sånn gratis:-)

Lykke til med en ny uke alle sammen!

Klem fra Fru Emma

Endelig!!

Da er jeg endelig blitt medlem i Nib (Norske interiørblogger) Det er visstnok utrolig mange som søker medlemskap for tiden, så Nib-jentene har det travelt. Men veldig kjekt at det dukker opp masse inspirerende blogger! Jeg har ofte vært innom for å sjekke om jeg er kommet med, og plutselig nå så jeg bloggnavnet mitt på lista deres. Kjekt!
http://norskeinteriorblogger.blogspot.com/




God natt, alle sammen:-)

Klem fra Fru Emma

lørdag 19. februar 2011

I vinduskarmen...

Vil du ha en titt i vinduskarmen i stua? Kjøpte disse urnene og søte steinene på Åhlens. Er veldig glad i hjerteranker, og de har jeg mange av. Ja, er vel omtrent den eneste typen grønnplante jeg har. Det sies at den er lett å holde, og man kan glemme den... Men man kan visst ikke glemme dem FOR lenge... Snakker av erfaring...






Stakene har jeg hatt en stund. De er kjøpt på Living, og er blytunge! Fiffet dem opp med litt hyssing og to kors.


Ha en herlig lørdagskveld, godtfolk:-)

Klem fra Fru Emma

fredag 18. februar 2011

Vår i et Norgesglass

 Da er det endelig fredag! Finnes det en bedre dag??? Flere dager med fri, og ny arbeidsuke er laaaangt borte. Jeg for min del har fri hver fredag, så fredag er ekstra digg! Lang morgen med barna, hjemmesysler og litt kos. I dag har jeg fått krokus i et Norgesglass, så nå er det litt vårlig på kjøkkenbordet. Jeg har også hatt meg en bruktbutikkrunde, og det ble noen kjøp. Skal vise etter hvert:-)





Ha en fantastisk helg alle sammen! Det skal jeg:-)

Klem fra Fru Emma

onsdag 16. februar 2011

Da har freden senket seg i Fru Emmas hus. Casper sovnet på sofaen etter å sett på barne- TV i tre sekunder. Mathea er også i seng og mannen har dratt på treningen, så da kan jeg gjøre noe fornuftig, som for eksempel å blogge... Rotet venter nok, kjenner jeg det riktig...
 Vil dele flere bilder fra Hübsch med dere. Som nevnt før er dette et merke jeg har falt for. De har blant annet masse fine puter. Her er noen av putene fra den nye vårkolleksjonen. Se og nyt!




Ha en kjempefin onsdagskveld. Legger vi godviljen til så nærmer helgen seg med stormskritt!

Klem fra Fru Emma

mandag 14. februar 2011

Grandiosa= romantikk???

Håper alle har hatt en fin valentinesdag <3 For min del hadde jeg ikke forventet noen romantiske stunts fra mannen min da han ikke akkurat er den største fan av slike "amerikanske dager"... Men han vet at innerst inne så setter jeg jo pris på en liten oppmerksomhet. Det er jo tross kjærlighetsdagen! Så da mennen kom hjem fra tannlegen (!) i kveld hadde han med seg et aldri så lite lurt smil. Han hadde forberedt en koselig kveld med Grandiosa, smågodt og en orkidé på bordet. Søte mannen min. Ikke akkurat biff, men syntes det var romantisk jeg! Tanken som teller, ikke sant???

Dårlig vær eller dårlige klær?

Brrrr... Dårlig vær eller dårlige klær? JEG har i allefall frøset uansett hvor mye jeg har tatt på meg. I dag er det vanvittig kaldt ute! Vinden trenger gjennom alt!!! Da kan det være en oppmuntling å ta en titt på disse bildene. De er fra Hübsch, et nytt dansk merke. Jeg falt pladask for dem under messa i Lillestrøm, og jeg kan avsløre at jeg vet at det kommer til Haugalandet om ikke så lenge, men jeg sier ikke mer... Herlig med litt vårlig inspirasjon!











Ha en fin mandagskveld. Jeg har tenkt å sitte foran peisen store deler av ettermiddag/kveld...

                            Klem fra Fru Emma

søndag 13. februar 2011

Morsdag

I dag er det alle mammaer sin dag! Håper dere blir dullet og dallet med, for det har vi fortjent!

Fine ord å ta med seg på morsdagen:

Når en morgengretten unge slår seg vrang og rekker tunge,
og nekter å ta klær og støvler på.
Når melkeglasset veltes og geitostmaten eltes
mellom fingre som er klønete og små…

Så husk at denne dag må du ta vare på.
Den forsvinner mellom fingra dine nå.
Engang vil du savne slitet
Da er det for sent å vite – det er du som gjør din dag og tinning grå.

Når skrikinga og skrålet blir litt mer enn du kan tåle,
og du kjefter på en glede og en lek.
Når du har glemt å leve midt i hverdagen
og strevet og tålmodigheten din har satt sin strek…
Du er kysten som de engang seiler fra.
Si meg – hvem er stor og hvem er liten da?
Når fremtidshavet ligger som et speil,
så blås din medvind inn i deres seil.
Når lørda`n blir til sønda`n, du ber en stille bønn
da om at unga ikke våkner klokka fem.
Men Vårherre kan`ke love at du skal kunne sove
når to små kommer inn med morgenklem.

Så husk at denne dag må du ta vare på.
Den forsvinner mellom fingra dine nå.
Engang vil du savne slitet
Da er det for sent å vite – det er du som gjør din dag og tinning grå.

Ha en strålende morsdag alle sammen!

Klem fra fru Emma

lørdag 12. februar 2011

Nye barneklær!

De aller fleste som er over gjennomsnittet interessert i interiør, er nok også over gjennomsnittet interessert i klær også. Spesielt barneklær... Ingen tvil om at det gjelder meg i allefall! Jeg elsker barneklær, og da spesielt nostalgiske klær fra f.eks Memini, Rose Lille, Poppy Rose, Tina Wodstrup o. l. Mathea får mye av dette, og Casper også. Men til gutt er alltid utvalget litt mindre. Derfor kjøper jeg alltid litt klassiske og fine klær til Casper i tillegg til det jeg får tak i av det nostalgiske. Det er fortsatt salg over det meste, men jeg har fått tak i litt nytt til Casper.Her er noe av det jeg har kjøpt til våren!






Ha en deilig lørdagskveld!

                                  Klem fra Fru Emma



onsdag 9. februar 2011

Jeg fant, jeg fant...

Jeg har lenge vært på jakt etter Norgesglass. De har aldri når jeg er på Fretex, så der har gitt opp. Men i dag hadde jeg et lite ærend i byen, og gikk forbi en antikvitetshandler. Jeg stakk nesen innom, og der var de! Endelig!!! Hva jeg skal bruke dem til vet jeg ikke helt enda. Får legge hode i bløt:-)

 Jeg fant også disse! Er de ikke fine??? Hatfield, han som driver antikvitetsbutikken, fortalte meg at disse er fra tiden rett før første verdenskrig. De er blant de siste treskoene som ble laget før skinn tok over, og skomakeren måtte slutte sitt virke. Hatfield hadde fått tak i disse pluss noen bittesmå barnetresko fra samme skomaker. Er så kjekt når det er en historie bak disse gamle tingene!!!

 I tillegg fant jeg ut at det var vareprøve salg fra Meminis vårkolleksjon og fikk kjøpt et par ting til Casper.
Så i dag er lykken fullkommen hos Fru Emma:-)

Ha en fin kveld!

Klem fra Fru Emma

søndag 6. februar 2011

Søndagskos

Søndag er familiedag hos oss. I løpet av uka er det jo så mye som skjer, så da er det herlig å vite at søndagen blir satt av til kos med familien. Mathea sov hos mormor i natt, så i formiddag slapp Casper å dele på mamma og pappas oppmerksomhet, noe han nøyt! Skravlet i ett!
Etter en lang morgen inne, fikk Casper ta sykkelen sin ut for første gang. Og gjett om han var stolt. Først måtte han hjelpe til med litt finjusteringer før han kunne sykle.

En kjempestolt gutt på sykkelen sin!

Da Mathea kom hjem dro vi på tur i parken. Her fikk barna leke med venner, mate ender og kose seg på lekeplassen.







Ha en flott søndagskveld! Nyt de siste timene med helg!

Klem fra Fru Emma